En rejse i tyrefægtningens fodspor (2010)

En rejse i tyrefægtningens fodspor er en reportage om et af Europas mest spektakulære og kontroversielle kulturfænomener. I løbet af en tyrefægtningssæson gennemkrydser Kasper Kloch det spanske landskab for at beskrive livet i og uden for arenaen.

Bogen tager læserne med på tilskuertribunerne, lader dem møde erfarne fans, håbefulde matadorer, enorme tyre, indædte modstandere og giver et bud på, hvorfor mange finder det barbarisk, og hvorfor fænomenet nægter at uddø.

PRESSEN SKREV:

”Fremragende … kan roligt stilles op på reolen ved siden af Hemingway”
♥♥♥♥♥ - Erik Jensen, Politiken

“Kasper Kloch har skrevet en reportagebog på internationalt niveau”
★★★★★ - Peter Hagmund, Fyens Stiftstidende

“Blændende skrevet (...) overskud og rigdom i detaljer og beskrivelser”
★★★★★– Jørn Larsen, Nordjyske

“Et spansk roadtrip af dimensioner …”
★★★★ – Simon Staffeldt Schou, Jyllands-Posten

“Indsigtsfuld og stemningsmættet … brænder igennem på hver eneste side”
Tonny Vorm, Information

Klaus Rifbjerg skrev om “En rejse i tyrefægtningens fodspor”:
“Selv tempererede nordiske ungersvende med protestantisk kuldslåethed som baggrund kan få ild i blodet og opdage en længsel hos sig selv efter andre perspektiver på tilværelsen – selv de forbudte – som må finde indfrielse gennem selvsyn og komme tæt på kroppen, også selvom det kan vække forargelse og fremkalde hovedrysten. Det kan handle om f.eks tyrefægtning med alt, hvad dermed forbindes: dyrplageri, machismo, brændende solskin, skønne kvinder, spænding, fest og farver. Kasper Kloch har følt dragningen og skrevet en bog om sine oplevelser med tyrene – og dermed sig selv. At det gøres på dokumentarisk baggrund og med hovedet koldt gør ikke spændingen míndre, og uanset om man er for eller imod, giver hans beretning stof til eftertanke.” (Fra bogens omslag)

Futbolmania – spansk fodbold i sol og skygge (2011)

Futbolmania er en underholdende og indsigtsfuld reportage fra en af verdens mest konfliktfyldte og lidenskabelige fodboldkulturer.

I løbet af en fodboldsæson rejser Kasper Kloch på kryds og tværs af Spanien for at komme tæt på den spanske fodboldkultur. Det er fortællingen om de legendariske storklubber Real Madrid og FC Barcelona. Om revolutionsholdet Rayo Vallecano, martyrklubben Atlético Madrid og de hårdføre baskiske nationalister i Athletic Bilbao. Om den hadefulde rivalisering mellem Sevilla og Betis og om det spanske landshold, der pludselig vekslede et kronisk tabersyndrom til en plads på de øverste tinder.

Futbolmania er en bog om glødende fodboldlidenskab og et levende portræt af det land og den kultur, der danner bagtæppe for fodbolden.

PRESSEN SKREV:

“Kasper Kloch har skrevet en blændende bog for alle, der interesserer sig for fodbold. Og politik, historie og kultur i sol og skygge.”
★★★★★ - Andreas Leer Scharnberg, Fyens Stiftstidende

“Kasper Klochs bog er med afstand den bedste, samlede fremstilling af fænomener og klubber på dansk fra det land, hvor den smukkeste fodbold i verden spilles i disse år”
♥♥♥♥ Erik Jensen, Politiken

“Hvor er det dog berigende at læse en forfatter, der tydeligvis har et indgående kendskab til det spanske samfund. Kasper Kloch skriver medrivende og indsigtsfuldt, og når man har læst Futbolmania, er man solgt til spansk fodbold og al dens irrationalitet, afsindige følelsesregister og kolossale gæstfrihed.” 
Luna Christofi, fodboldekspert på TV3

“Kloch er en forrygende reportagejournalist, han har researchen i orden, og han spinder på fornem vis lidenskaberne og realiteterne sammen til glimrende klub,- by- og regionsportrætter. Som mangeårig kommentator af spansk fodbold har jeg savnet et værk, som kunne indfange anarkismen og autenciteten i spansk fodbold og som kunne gøre rede for de charmerende forskelligheder, der er mellem klubberne i de forskellige spanske regioner. Det har jeg fået nu med Futbolmania!"
Morten Bruun, fodboldekspert og kommentator på 6'eren

Por las rutas del toreo (2014)

En Rejse i tyrefægtningens fodspor er oversat til spansk af den prisbelønnede oversætter Blanca Ortíz Ostalé. Udkom på forlaget Bellaterra i 2014 med titlen Por las rutas del toreo.

Fra forlagets beskrivelse:
"Por las rutas del toreo es un reportaje inteligente y lleno de matices acerca de uno de los fenómenos culturales más espectaculares y controvertidos de Europa.(...) En el camino retrata con el mejor estilo el mundo que le rodea y sabe plasmar un universo que fascina e indigna al mismo tiempo."


"Un libro excelente y distinto (...) muy grato de leer para el aficionado y de un interés desmedido para el no conocedor".
José Luis Ramón i magasinet 6toros6 

"Un magnífico ensayo que revela los misterios de una tradición antigua que sigue cautivando a muchas personas en distintas partes del mundo. El libro (publicado en español por Edicions Bellaterra en el 2014) está escrito para un público europeo no taurino. Kasper Kloch demuestra una gran sensibilidad artística y queda encantado con el espectáculo, pero escribe con objetividad dando, incluso, espacio a las corrientes animalistas."
Antonio Casanueva, AlToroMexico 
Læs hele anmeldelsen 


Anmeldt af den franske fotograf og tyrefægtningskender Josephine Douet:
"Nunca había leido un libro que explique tan bien lo que son los toros. De manera didáctica y sencilla, y a la vez profundamente sensible. Habla de los ganaderos, de los toreros, de los aficionados, y hasta de los antis, sin prejuicio y con la curiosidad de quién quiere entender. Es una introducción perfecta para iniciarse en el mundo del toro. Hoy el libro sale en España, como no de la mano del loco brillante de mi editor, EDICIONS BELLATERRA. Su olfato ya es legendario. Enhorabuenísima a los dos!"Læs mere om bogen

España en la calle (2019)
15 historier om Spanien i dag fortalt fra gadeplan

Af Kasper Kloch og Martin Tønner 


En levende og underholdende introduktion til Spanien i dag fortalt fra gadeplan. Det er en historie om splittelse, unge på røven og gamle dæmoner ... men også om festglæde, venskab og livskunst.

Bogen stiller i en serie reportager og baggrundstekster skarpt på forskellige sider af hverdagsliv, folkelig kultur og samfundsforhold med ”gaden” og brugen af det offentlige rum som den røde tråd.

Reportagerne er baseret på interviews med yngre spaniere og er skrevet på et letlæst spansk, der kun kræver enkelte gloser. De medfølgende øvelser øger forståelsen af teksterne.

España en la calle henvender sig til elever i 2. og 3. g eller tilsvarende niveauer.

https://gyldendal-uddannelse.d...